actieve gemeenschap


Werkgroep Dienst aan de Wereld

Contact

Luc Boon: Zavelstraat 25 - 016/25 39 19

 

 

Monte Rosa

 De vzw Monte Rosa is een organisatie binnen de bijzondere jeugdzorg die samen met kinderen, jongeren en hun familie op zoek gaat naar een hulpverlening op maat, via een verblijfsmodule of via contextbegeleiding. Omdat er intensief met de ouders samengewerkt wordt, gaat de voorkeur naar kinderen en jongeren uit de regio Leuven en omgeving.

www.monterosa.be

 

Contact

Monte Rosa: Heidebergstraat 249 - 016/25 80 09 

info@monterosa.be

 

Directie

Muriel De Ryck: 016/52 55 81

 

 

Femma

Wij maken het! 

Wij maken eten en rokjes.

Wij maken het bijzonder.

Wij maken vriendinnen.

Wij maken elkaar, een weg, de wereld.

 

Femma (voorheen KAV) is een vrouwenorganisatie die op Boven-Lo reeds 75 jaar bestaat.

We creëren mogelijkheden om elkaar te ontmoeten via een breed aanbod van initiatieven zoals naaien, koken, bloemschikken, creatieve, culturele, sportieve en ontspannende activiteiten. 

Iedereen is welkom bij ons.

 

Contact en meer info

femma.bovenlo@gmail.com  

www.femma.be/nl/groep/kessel-lo-boven-lo

        

Contactpersoon

Francine Haustraete: Lange Lostraat 102 - 016/25 65 70

 

 

Scouts

Leiding

Thomas Carteus, Babita Herbots, Benoit De Soete, Nand Van Dongen

www.scoutsbovenlo.be

groepsleiding@scoutsbovenlo.be

  

Onze scouts is al meer dan 40 jaar een bruisende jeugdbeweging van bijna 300 leden. Wij heten jeugd van alle leeftijden van harte welkom.
Meer info vinden jullie op onze site 'www.scoutsbovenlo.be'

M.O.S. vzw (Materiële Ondersteuning Scouts)

Voorzitter

Oswald Debelder

mos@scoutsbovenlo.be 

De MOS is de vzw achter scouts Boven-Lo. Ze houdt zich bezig met financieel administratieve zaken en het beheren van de lokalen.
Ze staat met andere woorden in voor de niet-dagelijkse, niet-actieve werking van de scouts. Zo kan de leidingsploeg zich ten volle focussen
op de vele vergaderingen, kampen en activiteiten.
De MOS bestaat uit een Algemene Vergadering, een Raad van Bestuur, een GeldInzamelComité en een groep sympathisanten.

Zin om te helpen, op welke manier dan ook? Contacteer ons via mos@scoutsbovenlo.be


Toneelvrienden De Lo


De vereniging “Toneelvrienden de Lo” groeide oorspronkelijk uit een kern van de plaatselijke KWB-afdeling die in 1958 een eerste opvoering bracht.

Sinds 1967 hebben de meeste repetities en voorstellingen plaats in de lokalen van de parochie op de Boven-Lo. In 1972 ontstond de feitelijke vereniging “Toneelvrienden De Lo” die uiteindelijk in 2006 omgedoopt werd tot een vereniging zonder winstgevend doel (vzw).

 

“Toneelvrienden de Lo” brengt jaarlijks een toneelvoorstelling (5 opvoeringen) tijdens het laatste weekend van januari en het eerste weekend van februari, en kan hierbij steevast rekenen op een goed gevulde parochiezaal. Soms is er een productie op verplaatsing en de acteurs stonden ook al op het podium bij events in Leuven Stad of op “L’Eau Bruist”.

“Toneelvrienden de Lo” is aangesloten bij de overkoepelende organisatie OpenDoek vzw, die de belangen van het amateurtheater in Vlaanderen behartigt.

“Toneelvrienden de Lo” wil gezonde ontspanning brengen met aandacht voor kwaliteit en vorming. “Toneelvrienden de Lo” wil hiermee ook een wezenlijke bijdrage leveren tot het behoud van het plaatselijke verenigingsleven.

 

Geïnteresseerde acteurs en actrices (ook jongeren of beginners), maar ook medewerkers achter de schermen, zijn hartelijk welkom om de vereniging te versterken en tegelijk deel uit te maken van een toffe vriendenkring.

Meer info op www.toneeldelo.be, op FaceBook of via e-mail.

 

Voorzitter

Leen De Vreese

 

 

 

 


 

Turnkring Excelsior

www.turnenbovenlo.be

 

Voorzitter
Ivo Van Gelder: Eikenboslaan, 22 - 0495 590109 


Turnkring Excelsior Boven-Lo vzw is een recreatieve turnclub waar gymnasten van verschillende leeftijden en niveaus welkom zijn.  Van kleuters tot acrogym of keur, alle kinderen krijgen de kans om op hun eigen tempo te evolueren en van een groep deel uit te maken waarin zij zich het meest thuis voelen.  Verder hechten wij ook veel waarde aan plezier, waardoor wij jaarlijks enkele activiteiten organiseren, zoals een turnweekend, een uitstap naar een trampolinepark, een spelnamiddag en een turnshow.  Kort gezegd: voor ieder wat wils! 

 

Boloko en Bolofi

Voorzitter

Michaël Nuyens: Eikenboslaan 30 - 016/ 48 77 17

 

 

Basisschool Boven-Lo

www.basisschoolbovenlo.net

Directie

Kristof Danhieux 

Tijdens de schooluren: Heidebergstraat 275 - 016/ 25 30 82

 

Ouderraad

ouderraadbovenlo@gmail.com

Contact Laura Keustermans

 

Download
Basisschool Bovenlo.pdf
Adobe Acrobat document 1.1 MB

Parochieblad

Laat de hele gemeenschap meegenieten van jullie feesten, activiteiten, plannen en realisaties.  Schrijf een artikel, stuur een foto (*png, *jpeg) voor in het parochieblad naar: Monique Peeters: monipe45@hotmail.be

Hou er aub rekening mee dat teksten moeten binnen zijn twee weekends voor het gewenste nummer van het parochieblad verschijnt.